Overené alkoholové dezinfekcie s KBU

Zverejnené:

Každý deň dostaneš obrovské množstvo informácií a vyznať sa v tom komplexne je priam nadľudský výkon. Jednou z nových každodenných povinností, a dalo by sa povedať zodpovedností, je pravidelná a dôkladná dezinfekcia. Ruky si dezinfikuješ pred aj po návšteve obchodu. Dezinfikuješ kľučky na vchodových dverách do bytu, domu a dokonca aj tie na aute. V podstate všetko, čoho sa dotýkaš a s čím prichádzaš do styku. 

Alkoholové dezinfekcie

Dezinfekcie sa stali dôležitou súčasťou tvojho, ale aj môjho života. Výrobcovia dezinfekcií rýchlo zareagovali na zvýšený dopyt a upravili svoj výrobný program a preto je dezinfekcií dnes už dostatok. Vieš ale o alkoholových dezinfekciách naozaj dosť? V tomto článku si napíšeme niečo o dezinfekciách a pozrieme sa aj na ich zloženie a čo si máme všímať.

Rôzne veľkosti, rôzne použitie

S tým, ako sa rôznia potreby dezinfikovať predmety, plochy, či ruky, mení sa aj tvar a množstvo dezinfekcie. Ak potrebuješ dezinfekciu, ktorú použiješ vždy, keď vznikne potreba, tak ideálne budeš so sebou nosiť malé sprejové dezinfekcie.

V našej ponuke dezinfekcii si vieš kúpiť do zálohy 1 liter dezinfekcie a sprej si môžeš kedykoľvek v pohodlí domova doplniť. Samozrejme prevádzky a firmy potrebujú väčšie balenia, preto sme medzi naše produkty pridali 3,5,10 litrové balenia dezinfekcií.  Okrem spomínaných dezinfeckii máme aj praktické bezdotykové dávkovače.

Alkoholové dezinfekcie a ich zloženie.

Ako už názov napovedá, ich hlavnou súčasťou je alkohol. Takáto dezinfekcia je určená na rýchle a bezpečné čistenie povrchov a rúk v prípade, že nie je možnosť umyť si ruky vodou a mydlom. Keďže takáto dezinfekcia obsahuje alkohol, tak treba dodržať niektoré základné bezpečnostné opatrenia. Po dezinfekcii sa preto radšej zdrž manipulácie s otvoreným ohňom, bez tej cigaretky pár minút ešte vydržíš. Viem, je to ťažké. Sám som bol dlhé roky silný fajčiar. A určite si takou dezinfekciou neumývaj tvár a už vôbec nie oči. To by ťa dlho mrzelo. 

Dôležité je poznamenať, že alkoholová dezinfekcia vysušuje pokožku rúk a preto by si si mal zaobstarať kvalitný krém na ruky, ktorý sa postará o zachovanie kožného filmu a udržanie hydratácie pokožky.

KBU bezpečnostná karta, Overená receptúra.

Nikomu neuškodí, ak si prečíta tzv. kartu bezpečnostných údajov, kde sa dozvie o dezinfekcii to, čo potrebuje pre jej správne používanie vedieť. Dezinfekcie, ktoré predávame na kusovkách, takýmto KBU dokumentom disponujú. Pozrieť KBU môžeš po kliknutí na tento odkaz. Dozvieš sa tam o zložení, bezpečnostných opatreniach, o skladovaní, fyzikálnych a chemických vlastnostiach, ale aj dôležité ekologické informácie.


Aby si zabezpečil správne používanie alkoholovej dezinfekcie, určite si kartu bezpečnostných údajov prečítaj aj ty.